Известие

Collapse
No announcement yet.

156 - Инфоцентер дисплей

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 - Инфоцентер дисплей

Колеги, ТЕЗИ ДЕТО СТЕ В ЧУЖБИНА, някой има ли представа ИЛИ МОЖЕ ДА ПОПИТА как и с какво, а и къде могат да програмират този дзвер. Изписва Expired Service Interval и те това е. Има отделен двупинов куплунг за него при бушоните (скрит е от кабелаци).
    КОМБИНАЦИЯТА С БУТОНИТЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА!!! не се хабете да ми я казвате, освен ако не е различна от тази в owners manual
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    Колеги, ТЕЗИ ДЕТО СТЕ В ЧУЖБИНА, някой има ли представа ИЛИ МОЖЕ ДА ПОПИТА как и с какво, а и къде могат да програмират този дзвер. Изписва Expired Service Interval и те това е. Има отделен двупинов куплунг за него при бушоните (скрит е от кабелаци).
    КОМБИНАЦИЯТА С БУТОНИТЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА!!! не се хабете да ми я казвате, освен ако не е различна от тази в owners manual
    Какво общо има въпросът с това дали някой е в чужбина или не? И с какво писането с големи червени букви помага да стане по ясен въпросът?
    Сега по темата: Тази сутрин си направих service reset през менюто. Колата е 1.8 Wagon с вътрешния фейслифт.
    Процедурата, която ползвах: Ключът е в позиция MAR(на контакт), включени габарити(без да са включени късите), Влизане в менюто през Info бутона, влизане в меню service, на диплея се изписва Service expired. Натискат се двата бутона + и - едновременно и се задържат докато не изпише Scheduled Service 20 000 km. Доколкото знам процедурата е същата и при колите с външен фейслифт.
    Алфа Ромео 156 Sportwagon 1.8 TS '02

Comment

Първоначално публикувано от Romko Покажи съобщение
      Какво общо има въпросът с това дали някой е в чужбина или не? И с какво писането с големи червени букви помага да стане по ясен въпросът?
      Сега по темата: Тази сутрин си направих service reset през менюто. Колата е 1.8 Wagon с вътрешния фейслифт.
      Процедурата, която ползвах: Ключът е в позиция MAR(на контакт), включени габарити(без да са включени късите), Влизане в менюто през Info бутона, влизане в меню service, на диплея се изписва Service expired. Натискат се двата бутона + и - едновременно и се задържат докато не изпише Scheduled Service 20 000 km. Доколкото знам процедурата е същата и при колите с външен фейслифт.
      Отговарям (ако беше прочел съобщението ми внимателно и беше вникнал, щеше да разбереш защо е с червени букви)
      - Дори в Милано моторс не можаха да направят нищо!!! А там съм приятел с главния им инжинер, и до Италия писахме - без отговор. В Бг никой не знае и не може. И с Бобо го борихме - без успех
      - Бутоните при мен не вършат работа за нулиране, ама въобще!!!

Сега мисля, че вече е ясно защо съм почервенил.
      Даже мисля, че ИЦД са различни от тези само на вътрешния фейс, както и ECU (зависи от мотора). Дай на ЛС твоя номер на шаси да го проверя
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Romko
        Доколкото знам процедурата е същата и при колите с външен фейслифт.
        Потвърждавам!
        Току-що разкарах тази досада

Благодарности на колегата Romko!

Comment

мен не работи чалъма
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Пробвайте,преди да задържите + и - за 9 сек. да натиснете и пуснете бутона Инфо
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз си го помислих, ма не го пробвах....нищо, утрИ....
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                мен не работи чалъма
                Те са с вътрешния фейс. Там работи

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Пробвайте,преди да задържите + и - за 9 сек. да натиснете и пуснете бутона Инфо
                Сега отивам, м...а му.
                Пробвах - габарити -> info -> service, но щом натисна info ме връща обратно в service.
                Други идеи?
                Last edited by NightRider; d.m.y г., 19:26. Основание: допълнение
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

- Бутоните при мен не вършат работа за нулиране, ама въобще!!!
                  Сега мисля, че вече е ясно защо съм почервенил.
                  Даже мисля, че ИЦД са различни от тези само на вътрешния фейс, както и ECU (зависи от мотора). Дай на ЛС твоя номер на шаси да го проверя
                  Явно са сменили логиката
                  Нищо де, поне up-нах темата и може някой знаещ да ни каже как става на по-новите.

Comment

Първоначално публикувано от Romko Покажи съобщение
                    Явно са сменили логиката
                    Нищо де, поне up-нах темата и може някой знаещ да ни каже как става на по-новите.
                    Нещо няма надежда на хоризонта. М/у другото сега се замислих - моят одометър на ECU-то показва 10 000км., а на километража е 156 000к. Дали проблемът не е от там, а?
                    Last edited by NightRider; d.m.y г., 20:09. Основание: допълнение
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Пробвай без габарити

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Пробвай без габарити
                        Мъри, с Вальо Симеонов, а и самостоятелно, а и с Бобо сме пробвали какво ли не - не става и не става
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

А на затворена врата пробва ли

Comment

Нещо няма надежда на хоризонта. М/у другото сега се замислих - моят одометър на ECU-то показва 10 000км., а на километража е 156 000к. Дали проблемът не е от там, а?
                            Хммм, това с километите звучи като възможна причина. Знам че на новите бмвта при подобни разлики се заключва service reset функцията.

Comment

А на затворена врата пробва ли
                              Ч0вече - и на заключена с мацка вътре съм пробвал. Не става и не става
                              И извинявай, но аз признавам Вальо Симеонов, Бобо. И като казвам, че сам а и с тях сме пробвали всико, значи наистина е така. А и щом те двамата не успяха, особено единият дето е официален сервиз на марката, не вярвам някой друг тук да знае решението. Затова се обръщам към колегите в чужбина
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X